Sunday, 28 April 2013

Kemunculan Samsung Galaxy S4 Di Malaysia


Samsung galaxy s4 telah mula dilancarkan dengan secara rasminya di malaysia semalam dengan kehadiran pelbagai syarikat telekomunikasi yang turut juga menjual galaxy s4 mengikut plan atau pakej yang disediakan oleh pihak telekomunikasi dengan harga yang menarik.

dari apa yang saya lihat galaxy s4 ini kemunculannya agak segak dari segi reka bentuk luaran walaupun ramai yang berkata reka bentuknya masih sama dengan generasi sebelum ini iaitu galaxy s3, galaxy note 2, s3 mini, galaxy grand atau sebagainya.

walau apa pun yang dikatakan, spesifikasi dalaman galaxy s4 membuatkan bakal2 pembeli tertarik dengannya oleh kerana tahap prestasi dari segi kelanjuannya jauh lebih baik dari galaxy s3 serta fungsi baru yang dimiliki oleh galaxy s4.

samsung galaxy s4 menggunakan system operasi android 4.2.2 jellybean dilengkapi antaramuka TouchWiz seperti mana yang ada pada antaramuka galaxy s3. system dalaman yang menggunakan 2GB RAM berprestasi tinggi serta di mantapkan lagi dengan pemproses Exynos 5 Octa. mempunyai skrin sebesar 4.99 inci dengan resolusi tinggi 1080 HD serta 13 megapixel kamera belakang.


Saturday, 13 April 2013

Button Savior untuk Android seperti ada pada iOSpenggunaan button savior ini sebenarnya adalah didatangkan oleh ios kerana mendapat banyak rungutan orang ramai terutama kepada pengguna iphone, ipad yang mempunyai home button yang bermasalah.
antara sebab permasalahan tersebut adalah pengguna perlu menekannya dengan agak kuat untuk mendapatkan respon atau home button tersebut langsung rosak.


dengan adanya home button savior, pengguna dapat menjimatkan kadar pengguna home button pada iphone atau ipad supaya ianya tidak berlaku rosak dimasa akan datang.

kini pengguna android juga boleh merasi button savior untuk telefon pintar android anda untuk bertujuan sedemikian walaupun telefon anda dijamin button nya tidak berlaku apa-apa masalah pada masa akan dtg.Friday, 12 April 2013

Samsung Mengumumkan Galaxy Mega 5.8 dan Galaxy Mega 6.3


Samsung telah melancarkan dua telefon pintar baru dimana kedua duanya berbeza dari segi saiz skrin.
Digelar Mega, kedua-dua peranti Samsung menunjukkan hari ini datang dengan pilihan pelanggan sebuah skrin 5.8-inci atau pilihan 6.3-inci. Kedua-dua peranti dilengkapi dengan Android 4.2 (Jelly Ben) dan pemproses dwi-teras. Yang lebih tinggi-pilihan 6.3 inci dilengkapi dengan pemproses 1.7GHz, manakala versi 5.8-inci mempunyai cip 1.4GHz. Kedua-dua telefon bimbit yang mempunyai 8 megapiksel belakang dan 1.9 megapiksel hadapan kamera.


Mega 6.3 akan menyampaikan 8GB atau 16GB penyimpanan dalaman, dengan sehingga 64GB kapasiti dengan slot microSD. Pilihan yang lebih kecil datang dengan 8GB penyimpanan.
Khabar angin telah muncul awal minggu ini bahawa Samsung telah merancang untuk melancarkan telefon bimbit baru yang akan bermegah skrin ultra-large. Samsung pada masa itu enggan mengulas sama ada ia telah merancang untuk melancarkan peranti sedemikian.

Untuk pengeluaran peranti baru samsung galaxy mega ini di malaysia masih tidak dapat diketahui lagi bila akan dilancarkan dengan secara rasmi.SUMBER RUJUKAN: NEWS.CNET.COM

Wednesday, 10 April 2013

Pengguna Maxis iPhone 5 Mula Menerima Kemaskini 4G LTESetelah dinantikan sekian lama oleh para pengguna iPhone 5 di Malaysia, kini Apple telah pun mula memperkenalkan kemaskini untuk iPhone 5 yang digunakan dibawah talian Maxis, membolehkan mereka menikmati talian 4G melaluinya.

Buat masa ini, peranti yang diperkenalkan dengan sokongan ini terhad kepada beberapa peranti sahaja, berkemungkinan kerana kawasan liputan masih tidak luas buat masa ini. Daripada kemaskini ini, ia menambah ikon rangkaian 4G, sokongan Visual VoiceMail, serta menambah baik penggunaan bateri pada peranti.

Maxis masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berkaitan perkara ini buat masa ini, tetapi beberapa pengguna telah mendapatnya dan mula menggunakan sokongan LTE pada peranti mereka.

Apple juga pada masa yang sama telah mengemaskini halaman 4G LTE mereka dengan menyenaraikan sama Maxis untuk sokongan LTE di Malaysia.

SUMBER ASAL: amanz.my

Teroka muzik dengan Freemake Music Box

assalamualaikum...

setiap penggemar mendengar music akan memastikan carian mereka bertepatan dengan tajuk lagu yang dicari dan semestinya juga dengan kadar masa yang agak cepat & mudah serta tidak memerlukan banyak link untuk mendengar music yang dicari.

dengan music box anda boleh mencari lagu dengan mudah tanpa melayari laman youtube dimana ramai pendengar music mendapatkan sumber lagu dari youtube. anda boleh menggunakan music box untuk anda mencari terus video yang terkandung pada halaman youtube serta dimainkan terus pada freemake musicbox.


anda juga boleh membuat playlist untuk lagu yang anda pilih supaya boleh dimainkan mengikut urutan yang anda tetapkan atau menyimpan secara playlist supaya tidak perlu search lagi dimasa akan datang.

kalau rasa menarik anda boleh mencubanya..
DOWNLOAD: http://www.freemake.com/download?id=FreemakeMusicBox.exe


Monday, 1 April 2013

Ringkasan Berkenaan Samsung Galaxy Grand

assalamualaikum & salam sejahtera..

samsung kini merialisasikan impian pengguna untuk memiliki telefon pintar yang bersaiz besar serta mempunyai kemampuan pemproses dua teras yang mampu dimiliki semua dengan ciri yang memuaskan seperti smartphone yang lain.

mengikut apa yang saya lihat pada spec yang ada pada galaxy grand, ia sememangnya bertepatan dengan keperluan sistem operasi yang digunakan dalam grand iaitu android 4.1 jellybean dengan pemproses dua teras yang mampu menampung setiap yg ada pada jellybean.

begitu juga dengan spesifikasi dari segi penggunaannya seperti screen 5 inci yang besar dan hampir sama saiz dengan screen galaxy note membuatkan grand mempunyai kelebihan yg setiap pengguna perhatikan disitu.
Jumlah 8 megapixel kamera yang setanding dengan galaxy s3 serta fungsi capture & recordnya juga sama seperti galaxy s3 yg membuatkan gambar anda berkualiti tinggi yg disertakan dengan resolusi gambar yg tinggi (HD).

sesuatu yg terdekat mengikut keseluruhan Apa yang saya lihat pada galaxy grand adalah designnya sama seperti galaxy s3 serta fungsinya seperti perisian yg ada juga pada s3.
jumlah kapasiti storan data dalamannya adalah 8GB dan ianya juga tersedia untuk slot micro sd.


antara fungsi baru yg telah dibina untuk galaxy grand ini adalah seperti fungsi dua sim dimana anda boleh memasukkan dua sim kad kedalam phone. mungkin juga dengan fungsi dua sim ini pengguna akan menggunakan sim 1 untuk menghubung dan sim 2 untuk internet broadband.. :D


Top android apps n games free

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.... amacam smua sihat ka ?sorry la lambat post siket sebab busy sesangat.Orite back to the topic, harini admin nak post pasal apps dan game android berbayar tetapi boleh didapati dengan free.. eh benda ni illegal ke ? tak lah benda ni legal kalau kita guna untuk diri kita sahaja kecuali benda ni akan jadi illegal  kalau kita guna untuk syarikat atau pejabat formal.Haa.. cara dia mudah je korang just download dekat kat.ph.Tapi nak  download apps tu cane kan ? haa senang je download pakai Utorrent... ambik yg free tau...   

kick ass torrent

utorrent
Orite, yg admin letak ni antara yang terbaik... tapi ade lagi dekat kat.ph search je.. selamat mencuba.. :D